Waarom ben je bij Pharos en voor huisarts-migrant gaan werken?

Ik vind het leuk om naast mijn werk als huisarts in een breder perspectief te kunnen kijken naar de gezondheidszorg. Daarnaast was ik op zoek naar een manier om mijn ervaringen als tropenarts ook in Nederland in te zetten. En dat kan op deze manier. Aandacht voor persoonsgerichte zorg voor kwetsbare groepen vind ik belangrijk. Bij Pharos geef ik trainingen aan zorgverleners over laaggeletterdheid, beperkte gezondheidsvaardigheden en zorg bij migranten. En nu werk ik mee aan de website huisarts-migrant.

Hoe maak je in je eigen werk gebruik van huisarts-migrant?

De website huisarts migrant gebruik ik regelmatig als aanvulling op de NHG standaarden. Tegenwoordig is er in de NHG standaarden steeds meer aandacht voor kwetsbare groepen zoals migranten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Huisarts-migrant is voor mij een handige website waar ik snel relevante informatie kan vinden voor bepaalde migrantengroepen. Zo hebben we nu de informatie geactualiseerd wat je kan doen bij je patiënten met diabetes die gaan vasten in de Ramadan.

Over Jolanda van der Velden

Na haar studie geneeskunde en de specialisatie tot tropenarts heeft Jolanda drie jaar als tropenarts gewerkt in Tanzania, Ethiopië en Syrië. Nu werkt zij als huisarts in verschillende praktijken in regio Breda. Daarnaast werkt ze één dag in de week bij Pharos als trainer en adviseur.