Op welke manier ben jij betrokken bij Huisarts Migrant?

Ik ben revisant van de artikelen van Huisarts Migrant. Op het moment werk ik vooral aan de artikelen over tropische infectieziekten die ook bij mensen met een migratieachtergrond kunnen voorkomen. Als AIGT’er heb ik veel van deze ziektebeelden gezien, en het heeft altijd een speciale interesse voor me gehad. Omdat de exposure van Nederlands zorgpersoneel aan deze ziekten laag is, maar een late herkenning wel voor flinke problemen kan zorgen, maak ik me hier graag hard voor.

Wat vind je van Huisarts Migrant?

Ik vind het een fijn, werkbaar platform. Mensen met een migratieachtergrond vormen op veel dimensies een uitdagende groep om te behandelen als eerstelijns gezondheidsmedewerker. En niet alle gezondheidsmedewerkers hebben evenveel affiniteit met intercultureel en cultuursensitief werk. Juist daarom is het belangrijk dat er een makkelijk te raadplegen bron van kennis is.

Gebruik je het wel eens in je werk als huisarts-in-opleiding en zo ja, hoe?

Op dit moment weinig, maar dat komt vooral door de locatie waar mijn huidige huisartsenpraktijk zich bevindt. Loosdrecht, midden in het Gooi, kent een voornamelijk oudere, witte populatie. Voor mij als terugkerend AIGT eigenlijk daarmee een hele goede plek om weer te landen in de Nederlandse gezondheidszorg. Wel hoop ik later op een plek te werken waar ik meer zorg kan dragen voor mensen met een migratieachtergrond, en hoop ik dan HM ook in de praktijk te kunnen gebruiken.

Hoe zou jij willen dat Huisarts Migrant zich in de toekomst ontwikkelt?

Ik zou het leuk vinden als HM nascholingen zou ontwikkelen, en eventueel ook connecties kan leggen met de universiteiten om ook aan AIOS op de onderwijsdagen onderwijs te kunnen bieden ovear dit belangrijke thema.