Een openhartige film over omgaan met kanker

De film Ervaring met kanker kun je delen….vertelt het verhaal van drie mensen die leven met kanker. Elk van hen praat openhartig met familieleden en zorgprofessionals.

De film dient als bron van inspiratie voor andere migranten en is zeer bruikbaar voor voorlichters van migranten organisaties, patiënten- en thuiszorgorganisaties,  mantelzorgers. De onderwerpen die besproken worden kunnen gebruikt worden in discussies en het gesprek over kanker.

Bekijk de trailer

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Aziz Rabah en zijn vrouw praten openlijk over kanker en vinden steun bij elkaar en bij zorgverleners. Het maakt hen sterker.

Aziz: ‘ Je wordt gestraft, je krijgt kanker. Dat is voor mij een heel negatief beeld’.

Hatice Böolek Tokgöz maakt met haar zieke vader Mehmet een laatste reis naar Turkije. Het vervullen van zijn wens om in zijn land begraven te worden heeft hen beiden voldoening gegeven. Het delen van het verdriet heeft de familiebanden versterkt.

Mehmet: ‘Met mensen praten en contact houden is beter’.

Een medisch specialist die zelf kanker heeft, vertelt waarom het belangrijk is om eerlijk en direct over  kanker en de gevolgen daarvan te spreken.

Deze film is beschikbaar in het Nederlands Marokkaans Arabisch, Papiamento en Turks.

Tools en trainingen van Pharos

Pharos heeft verschillende tools en een training ontwikkeld die zorgverleners en hulpverleners kunnen gebruiken als voorlichtingsmateriaal of die het gesprek over kanker kunnen vergemakkelijken.

Ga direct naar de tools en training

Voor vragen neem contact op met Pharos

030 – 234 9800

info@pharos.nl